Geschiedenis

De Blue Basement Big Band is ontstaan in 1928. In januari van dat jaar werd de "Fanfare Te Hoevelaken" opgericht. Deze groep zorgde in het toen nog kleine Hoevelaken voor veel afleiding. In het orkest was er de gezelligheid van het samen muziek maken. Tijdens alle dorpsfeesten - zoals Koninginnedag, Bevrijdingsdag of een grote bruiloft - genoten vele Hoevelakers regelmatig van de fanfaremuziek.

In de vijftiger jaren beleeft de fanfare zijn beste tijd. Er waren 25 leden. Door de concurrentie echter van sportverenigingen en vooral televisie liep het aantal leden daarna flink terug. Mede door de veranderende tijd wordt in 1983 besloten de fanfare om te zetten in een big band.

Dat bleek een goed besluit! De nieuwe band - onder de naam "Swinging Sounds" - kreeg aantrekkingskracht in een wijde omgeving. Optredens vonden plaats in de hele regio en zelfs daarbuiten.

Enkele jaren geleden werd de naam gewijzigd in "Blue Basement Big Band". Deze naam verwijst naar de vertrouwde oefenruimte, waarin al jaren wekelijks wordt gerepeteerd: een grote kelder onder het Grand Café en Zalencentrum "De Haen" in Hoevelaken. Daarnaast is het repertoire de afgelopen jaren flink uitgebreid zowel in aantal - meer dan 150 inmiddels - als in soort (jazz, pop, latin, enz.). Daarom wordt de band regelmatig gevraagd op allerlei gelegenheden en blijven alle leden gemotiveerd om swingende big band muziek te maken.

Afscheid Bert

Geplaatst op 06 januari 2015Bert

Op woensdag 28 januari a.s. vanaf omstreeks 21.00 uur, speelt de Blue Basement Big Band in het gezelligste grandcafé van Hoevelaken en omstreken. Het optreden in De Haen staat die avond volledig in het teken van onze eerste trombonist en erebandlid Bert van Asperen. Bert speelt deze avond voor de laatste keer mee omdat hij onze band door verhuizing naar Frankrijk helaas gaat verlaten.

De zogenaamde ‘setlist’ wordt deze avond volledig door Bert samengesteld en hem kennende wordt dat een prettige set met veel latin, heerlijke blues en andere nummers uit ons brede repertoire. Het geheel zal gelardeerd worden met prachtige solo’s van Bert, mister bones himself!

De toegang is geheel gratis dus kom gerust langs en geniet van deze prachtige avond onder het genot een drankje en een hapje

 

Optreden Koningsdag 2017 te Hoevelaken

De Blue Basement BigBand is een bijzondere band. Koningsdag
Ze laat zich niet in een muzikaal vakje plaatsen en
brengen een breed reportoire.
Ook op Koningsdag, 27 april, hebben we op het
feestterrein te Hoevelaken van 13.00 uur tot 15.00 uur
weer een muzikale show gegeven.

Helaas zat het weer niet mee, maar na een flinke bui tijdens de eerste set van het optreden bleef het daarna droog en begon de zon te schijnen en het feestterrein vol te lopen. het werd een gezellig optreden meet veel jazz, soul en funk nummers. Het optreden werd afgesloten in stijl met het nummer “I feel good”.

Voor een foto impressie klik zie foto's...

Optreden De Haen 2018

DeHaenTen behoeve van het 90 jarig bestaan van de Blue Basement Bigband hebben we op woensdag 19 december het jaar spetterend afgesloten in cafe De Haen in Hoevelaken. Het cafe zat bomvol met fans en oud bandleden. Het was als vanouds weer een gezellig optreden met kerstnummers maar ook mooie jazz en natuurlijk ontbraken de heerlijke soul en funk nummers niet.

Een foto impressie vind u via deze link: foto's...

Ook was de plaatselijk krant aanwezig, zie de artikelen:

De Veense Courant

Nijkerk Nieuws

Winterparadijs Eemplein Amersfoort 2017

Geplaatst op 25 november 2017

Winterparadijs

De Blue Basement Big Band is deze middag in kerstsfeer en vertolken nummers als "Funky Christmas", "Rudolph The Red-Nosed Reindear", "Zat You, Santa Claus" en "Baby It's Cold Outside" met in de hoofdrol o.a. onze zanger "DC-Ray".
Verder brengt de BBBB easy swinging jazz standards, hedendaags up tempo nummers en latin jazz ten gehore.
Voor deze volledige bigband  met heerlijk veel glimmend koper staat de dirigent Pim Wittenberns. Het wordt een swingende en gezellige zondagmiddag met fantastische soli van scheurende saxofoons, zwoele trombones,blue-note spelende trompettisten en een eeuwig pingelende pianist. Daarboven klinkt zo nu en dan een gitaarsolo en... zoals Jeff het zegt, de bas is onmisbaar!
U bent van harte welkom! (geen entree)

free joomla templatesjoomla templates
2021  Blue Basement Big Band  v2.50  -  webmaster: Paul de Cloet