Optreden Winkel van Sinkel groot succes

Geplaatst op 09 november 2014WinkelvanSinkel

De Blue Basement Big Band laat zich niet in een muzikaal vakje plaatsen. Ze brengt net zo gemakkelijk een easy swinging jazz standard als ‘Take Five’ van Dave Brubeck of een ‘In the mood’ van Glenn Miller ten gehore als een hedendaags up tempo nummer zoals ‘Boogie Down’ van All Jarreau, of een latin jazz stuk ‘Blue Bossa’ gevolgd door een ‘Blues for Stephanie’.

Voor deze bigband met veel glimmend koper staat de dirigent Pim Wittenberns wild te gebaren als een leeuwentemmer die de muzikanten in toom probeert te houden. De zanger van de band, Desi, zingt nummers van Frank Sinatra ‘My Way, New-York New-York’ en Michael Buble ‘Feeling good’ alsof we in een intiem rood gepluched theatertje zitten. Om even later over te gaan tot stampende soul nummers als ‘Mustang Sally, Soul man’ of ‘Soul with a capital S’ met zo’n enthousiasme dat het de hele Ziggo Dome aankan.

Het optreden in de winkel van Sinkel in Utrecht was dan ook een groot succes. Een zeer enthousiast publiek heeft genoten van fantastische soli van scheurende saxofoons, zwoele trombones en bluenote spelende trompettisten en een eeuwig pingelende pianist. Bekijk de fotopagina van dit gezellige optreden.

free joomla templatesjoomla templates
2019  Blue Basement Big Band  v2.44  -  webmaster: Paul de Cloet